понеділок, 5 грудня 2016 р.

ЗРОСТАЙМО ПАТРІОТАМИ


   В рамках реалізації Угоди про налагодження партнерських відносин та співпраці між Костопільською та Попаснянською райдержадміністраціями, у Костопільській районній бібліотеці для дітей та юнацтва в режимі скайп-зв’язку відбувся урок мужності «Зростаймо патріотами», приурочений Дню Збройних Сил України та Міжнародному дню волонтера.
 На заході були присутні представники влади, волонтери, військовослужбовці ОК “Захід”, педагогічні та бібліотечні працівники, учні місцевих шкіл та ЗМІ. Зі сторони Попаснянщини по той бік екрану учасниками були представники влади, військовослужбовці та школярі. 
    Захід супроводжувався піснею у виконанні Сергія Таргонія «Я не хочу гратись у війну» та авторською піснею Юрія Кравчука та Михайла Таргонія «Палав майдан». 
Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто віддав своє життя за майбутнє України.
    З вітальним словом виступив голова райдержадміністрації Олександр Адамович Середа, який розповів про подальшу співпрацю з Попаснянським районом та про благодійні акції «Подаруй українську книгу дітям Луганщини» та «Мрії збуваються». 
    Начальник відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід» Олександр Васильович Савенко продемонстрував присутнім фотосвітлини територій Луганщини, на якій відбувається неоголошена війна, в тому числі м. Попасна. Волонтер Костопільського центру «Воля» Тамара Василівна Зулайкхі наголосила, що волонтери не залишаються осторонь гострих соціально-економічних проблем сьогодення та про волонтерську подальшу співпрацю. Керівник апарату районної державної адміністрації Людмила Петрівна Новак наголосила, що Україна – єдина країна, яка повинна жити в мирі та злагоді.
    У ході проведення відеозв’язку відбувся живий діалог між школярами Костопільщини та Попаснянщини. Діти вітали один одного, задавали запитання та домовилися здійснити з віртуальної зустрічі - реальну і підтримувати дружні стосунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар