четвер, 10 листопада 2016 р.

Бібліотека як транскультурний простір: діалог минулого і сучасного

Саме під такою назвою 8 листопада у Костопільській районній бібліотеці відбувся  семінар  бібліотечних працівників.
Розпочав семінар  директор Костопільської ЦС ПШБ Іван Степанюк, який розповів про основні завдання та перспективи роботи бібліотечної системи району.
З  результатами обласного семінару «Формування читацького інтересу до української культури в бібліотеках для дітей»   ознайомила  фахівців заступник директора  з питань бібліотечного обслуговування дітей Алла Колошва. З метою подальшого покращення діяльності бібліотечних закладів, працівниками методичного сектору Антоніною Захожою та Іриною Назаровою були надані консультації з теми: «Бібліотека вчора та сьогодні: шляхи розвитку».
Своїми досвідами роботи з колегами  ділилися:  бібліотекар сектору обслуговування дітей 5-9 класів  Костопільської бібліотеки для дітей Любов Жданюк  «Бібліотечний простір для дітей: аспекти змін»; завідуюча ПШБФ с. Великий Стидин  Наталія Вітошко «Сучасна бібліотека змінює життя: успішна робота публічно-шкільної бібліотеки села»; завідуюча публічною бібліотекою-філіалом с. Лісопіль Людмила Дубіч «Бібліотека і книга в процесі духовного становлення особистості»; завідуюча міською бібліотекою №1 Валентина Мятєжина  «Бібліотека як центр інформації від минулого до сьогодення»; завідуюча ПШБФ с.Мирне Руслана Драганчук «Бібліотека у пошуках нових ідей та рішень», змістовним доповненням до її виступу став буктрейлєр на книгу М. Вінграновського «Сеньйорито акаціє, добрий вечір…», який переглянули бібліотекарі.
Сьогодні в бібліотеках традиційні форми роботи переплітаються з новими – інноваційними, не змінним залишається основне – якісне обслуговування читачів  книгозбірні. 
 Сподіваємося, що бібліотекарі району отримали певний досвід для подальшого впровадження   інновацій в своїй роботі.





Немає коментарів:

Дописати коментар