вівторок, 19 квітня 2016 р.

Костопільські бібліотечні працівники на Міжнародному Форумі молодих бібліотекарів у м. Києві

Двоє молодих працівників Костопільської централізованої бібліотечної системи, методист Ірина Назарова та зав. бібліотекою с. Підлужне Вероніка Глебік, стали учасниками дводенного міжнародного Форуму молодих бібліотекарів у м. Києві «Бібліотека на мапі міста». Організатором проведення першого Форуму молодих бібліотекарів в Україні стала Міжнародна секція Української бібліотечної асоціації.
Урочисте відкриття Форуму відбулося за участю Президента Української бібліотечної асоціації Ірини Шевченко, голови молодіжної секції Української бібліотечної асоціації Оксани Бояринової та представника Національної парламентської бібліотеки України.
Форум всеукраїнського формату відбувся за участю міжнародних гостей Молдови, Білорусії, Естонії та більше 50 молодих бібліотекарів з України. Партнерами Форуму стали Гете інститут, Британська рада, Національна парламентська бібліотека та бібліотека Київського політехнічного інституту.
У перший день роботи Форуму в Національній парламентській бібліотеці України іноземні гості презентували кращі діючі бібліотечні проекти.
Досвідом реалізації сучасних практик у діяльності бібліотек ділилися українські молоді спеціалісти, які розповіли про можливості 3-D принтерів у бібліотеках, можливості соціальних мереж у комунікації із користувачами бібліотеки, зосередили увагу на важливості грамотного представлення бібліотеки в медіа, ознайомили з проектом "Театр Сучасного діалогу", розглянули можливості бібліотеки як осередку літературного життя молоді та багато іншого. Проект Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації “Бібліотечний туризм” колективно представили Вікторія Польова, Світлана Семенова та Олександра Уралова.
Також молоді представники бібліотечної професії взяли участь у плануванні діяльності Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації на 2016 рік.
Крім обміну досвідом та отримання нових знань, учасникам Форуму пощастило відвідати бібліотеку вночі, точніше - в сутінках. Колектив Науково-технічної бібліотеки НТТУ «КПІ» підготував квест за мотивами книг про Гаррі Поттера та кілька годин водив форумчан лабіринтами сходів і кімнат, не заливши байдужим жодного молодого бібліотекаря.
За два насичені дні Форуму учасники не тільки дізналися про успіхи та досягнення колег, здобули нові знання та поділилися досвідом, але й налагодили нові контакти, що, можливо, стануть в нагоді в професійному зростанні.
Це перший, але, надіємся, що не останній Форум, на якому побували молоді бібліотекарі Костопільщини.
Ірина Назарова, 
методист  Костопільської районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар