вівторок, 19 квітня 2016 р.

Створення Центрів обслуговування громадян електронною інформацією

19 квітня 2016 року на базі інтернет-центру Березнівської районної бібліотеки було проведено обласне навчання  бібліотечних працівників на тему «Організація роботи Центрів обслуговування громадян електронною інформацією».  Тренером навчання була  головний бібліотекар Рівненської обласної наукової бібліотеки Валентина Терентіївна Бендюг.  З Костопільської районної бібліотеки навчання пройшли методист Ірина Назарова та зав. відділу обслуговування користувачів Наталія Цикун.
Метою даного навчання було надати бібліотечним працівникам знання з теми «Створення Центрів обслуговування громадян (ЦОГ) в бібліотеках» та розвинути навички користування електронними послугами національного та регіонального рівнів.
В першу чергу учасники навчання ознайомилися з визначенням ЦОГ, його завданнями та функціями, та обговорили Типове Положення про Центр обслуговування громадян електронною інформацією.

Тренер Валентина Терентіївна ознайомила учасників з сайтами органів державної влади,  завдяки яким можна надати електронну послугу бібліотекою «для задоволення потреб громадян у публічній інформації, забезпечення їх доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів, надання консультативних послуг з питань електронного оформлення звернень до органів державної влади» (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року №911-8). Також розповіла про неадміністративні е-послуги: е-платежі, е-освіта, е-банкінг, е-квиток та ін.). На закінчення навчання всі мали змогу закріпити набуті знання, виконавши практичні завдання, а саме: проходили шлях подання петиції до органів Рівненської обласної ради, підтримали електронну петицію на сайті Верховної Ради України, пошуку роботи у м. Рівне, подавали безкоштовний запит на отримання відомостей з Реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та ін.
Ірина Назарова,
методист Костопільської районної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар