вівторок, 17 листопада 2015 р.

Децентралізація та заклади культури: досвід Польщі та перспективи реформи в Україні

24 листопада, 17:00-18:00 - захід

вебінар "Децентралізація та заклади культури"

Пропонуємо Вашій увазі унікальну можливість долучитися до обговорення важливих питань:
Як реформа децентралізації та місцевого самоврядування вплине на галузь культури? Які виклики стоять перед закладами культури на місцях? Як проводили подібну реформу в Польщі та які уроки заклади культури винесли після 10 років функціонування в децентралізованих громадах? Як заклади культури можуть знайти своє місце у реформаторській діяльності та окреслити шляхи подальшого розвитку?
У відповідь на численні запити, ми продовжуємо обговорювати ключові реформи в країні та їх вплив на місцеві громади у форматі «Година з експертами». Про особливості децентралізації для закладів культури будемо розмовляти з міжнародними експертами та керівництвом Міністерства культури України 24 листопада а Американському домі, з 17:00 до 18:00.
http://mincult.kmu.gov.ua/img/publishing/244917193/image001.jpgКлючові спікери:
Ростислав Карандєєв - заступник Міністра культури України. Пан Карандєєв приверне увагу до планів та завдань рефоми децентралізаціїї у галузі культури та розповість про ролі й обов'язки центральних державних органів влади та органів місцевого самоврядування у впровадженні реформи на місцях.

http://img.ngo.pl/view/files.Resized?c=true&file_id=574140&h=480&rm=w&w=640
Яцек Войнаровськи – програмний директор Інституту публічної політики (Варшава, Польща), радник Міністра адміністрації та цифрових технологій.  Наразі пан Войнаровськи займається створенням відділу цифрового суспільства при Інституті.  Має понад 20 років досвіду впровадження міжнародних програм розвитку і співпраці з різноманітними донорськими організаціями.  Входив до керівництва програми Глобальні бібліотеки – Польща, очолював Фундацію ім. Стефана Баторія та був Головою правління Фундації розвитку інформаційного суспільства. Пан Войнаровськи поділиться досвідом та кращими практиками впровадження реформи децентралізації у Польщі, а також розповість про її особливості та вплив на заклади культури.
Захід буде стрімитись в інтернеті.  Під час обговорення ви можете адресувати свої питання до спікерів заходу. Свої запитання  Питання приймаються вже зараз – їх можна залишити в коментарях до посту про цю подію на Фейсбуці Американського дому:https://www.facebook.com/events/1633363403579371/і спікери будуть готові дати на них відповіді, або можене надсилати на електронну пошту Костопільської районної бібліотеки  kost_libr@ukr.net.

Немає коментарів:

Дописати коментар