четвер, 19 листопада 2015 р.

Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Небесній сотні, шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо
Їм шлях високий Боже освяти
І в мирі Господи прийми до себе.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Костопільської загальноосвітньої школи №4. 19 листопада у Костопільській районній бібліотеці відбулася година пам’яті під назвою «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», присвячена Дню Гідності та Свободи. Біля стенду «Герої не вмирають», створеного працівниками бібліотеки, при запалених лампадках учні, вчителі та працівники бібліотеки вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО.
Про героїв та події трагічних днів розповіли ведучі заходу бібліотекар читального залу Людмила Ладецька та зав. відділом обслуговування Наталія Цикун. Розповіді супроводжувалися піснями Тіани Роз «Мамо, не плач» та Світлани Тарабарової «Повертайся живим».
Особливо емоційною була та частина години пам’яті, коли фільм нагадав про перші жертви Майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького. Також присутні переглянули відео, на якому тисячі рівнян  прощалися з героями Небесної сотні, які загинули від снайперських куль на Євромайдані.
На годині пам’яті згадали і про буремний Схід, і про загиблих на неоголошеній жорстокій війні героїв-костопільчан: Сергія Головачика, Віталія Ставського, Романа Пиясюка та Руслана Салівончика.
Учасники заходу мали змогу переглянути книжкову виставку «Революція гідності».
 Бібліографічний огляд літератури "Україна. Революція. Майдан" зробила бібліограф  центральної районної бібліотеки Богдана Заворітна.
До присутніх, а особливо до молодого покоління, звернулася вчитель загальноосвітньої школи №4 Оксана Василівна Курганович, щоб ми зажди пам’ятали подвиги наших героїв, адже їхні імена – зразок самовідданого служіння Україні та українському народу.
Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!
Ірина Назарова,

методист Костопільської районної бібліотеки

1 коментар: