четвер, 16 травня 2019 р.

"Популяризація української поезії..." - мета зустрічі в бібліотеці в рамках літературного фестивалю «Віршень»


 Бібліотеки району неаби яку увагу приділяють краєзнавчій літературі та місцевим письменникам. не менше увагу приділяють популяризації української сучасної літератури. Щороку проводяться презентації книг та зустрічі з їх авторами. 15 травня в Районній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася творча подія - Всеукраїнський поетично-музичний фестиваль «Віршень». Мету фестивалю його натхненники визначають так: «Популяризація української поезії, авторської пісні та небанальної музики, творча допомога талановитим авторам, які мешкають поза столицею, формування в Україні єдиного мистецького простору, сприятливого для творчого розвитку кожної особистості, яка прагне творити вітчизняну культуру».
У затишній залі зібралися поціновувачі українського поетичного слова, української музики, акторської майстерності. В гості на Костопільщину завітали - засновник фестивалю, письменник, видавець і громадський діяч Сергій Пантюк, голова Рівненської організації Національної спілки письменників України, поетеса, журналістка, краєзнавець, композиторка, виконавець пісень, етно-рок співачка Ірина Баковецька–Рачковська,  письменниця, блогерка Юлія Баткіліна, які ділилися своїми творчими надбаннями з присутніми.
Також на святі були присутні: заступник голови райдержадміністрації Оксана Кіптель, начальник відділу культури і туризму Наталія Петренчук та спеціалісти відділу культури, костопільські письменники та літератори Зоя Дідич, Анатолій Карп’юк, Олександра Веремчук, Тетяна Глінчук, Максим Рачок, дружина Святослава Праска пані Євгенія, членкиня ГО «Союз українок» Анастасія Борейчук, бібліотечні працівники, учнівська молодь. Звучали поетичні рядки з вуст місцевих письменників.
Зі словами вдячності до присутніх звернулися заступник голови райдержадміністрації Оксана Кіптель та директор Централізованої бібліотечної системи Іван Степанюк.
Тепла, невимушена атмосфера, жваве спілкування, поезія та музика, що заворожує, автограф-сесія – таким був «Віршень» у Костополі, залишивши по собі приємні враження від знайомства з талановитими, творчими особистостями.

Немає коментарів:

Дописати коментар