пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Костопільські бібліотекарі знайомилися з досвідом роботи колег з м. Бердичева

Бібліотекарі Рівненщини знайомилися з досвідом роботи публічних бібліотек м. Бердичів у рамках професійного візиту, організованого ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», який відбувся 4 квітня 2019 року.
Півсотні бібліотекарів їздили вивчати практичний досвід  роботи публічних книгозбірень міста у напрямку організації бібліотечного обслуговування молоді,  створення музейного простору в бібліотеках, проектної діяльності та розвитку інноваційних послуг на місцях. З Костопільщини у професійній поїздці взяли участь Алла Колошва, заступник директора з питань обслуговування дітей, та Дарина Левчик, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки-філіалу с. Малий Мидськ.
Програма професійного візиту включала:
-         Відвідування Бердичівської центральної міської бібліотеки та Бердичівської міської бібліотеки для дітей;
-         Знайомство та професійне спілкування з колегами;
-         Практичне ознайомлення з напрямками діяльності міських книгозбірень;
-         Оглядові екскурсії історичними місцями міста.
Делегація бібліотекарів розпочала знайомство з Центральної міської бібліотеки, де впродовж трьох років  діє Молодіжний центр «М-Формат». Його робота розпочалася завдяки активній проектній діяльності закладу та підтримки місцевих органів влади. Центр пропонує різні програми та проекти  для дітей та молоді, в тому числі молодих людей з інвалідністю. Календар подій «М-Формація» насичений тренінговими програмами, інтелектуальними іграми, музичними вечірками, спортивними подіями, знайомствами з цікавими, творчими особистостями, кінопереглядами, зустрічами у мовному клубі, культурними та мистецькими імпрезами, які проходять як в Центрі, так і у відкритих просторах міста.
Не менш цікавим було знайомство з Центральною бібліотекою для дітей, яка сьогодні діє як полікультурний центр громади. Бібліотека веде активну проектну роботу, спрямовану на зміну середовища та впровадження нових форм роботи. Родзинко. Бібліотеки є Музей єврейства міста Бердичева, який був відкритий завдяки ініціативі бібліотекарів та підтримці мерії міста й європейської громади Бердичева. Музейний простір бібліотеки – популярне місце для відвідування туристів, проведення зустрічей, презентацій нових досліджень, наукової роботи і, звичайно, екскурсій.

Продовження поїздки стало знайомство з туристичними принадами Бердичева.  

Дарина Левчик, 
бібліотекар ПШБФ с. Малий Мидськ

Немає коментарів:

Дописати коментар