середу, 7 червня 2017 р.

Бібліотекарі Костопільщини взяли участь у проекті "Інтелектуальне село"


У рамках проекту «Інтелектуальне село» у гості до бібліотек Костопільщини завітала депутат Рівненської обласної ради Ксенія Павловська. 3 червня місцеві жителі мали змогу з пані Ксенею поділитися своїми думками про буденні проблеми села та своїми здобутками.
Першою зупинкою стало село Мирне, де відбулася зустріч у форматі творчої майстерні «Творити красу - покликання душі». Привітав присутніх гурт «Мирнівчани» піснею « Село над рікою». Гості заходу за допомогою відео презентації познайомилися з талановитою родиною Пінчуків, з майстерними виробами на виставці «Творити красу – покликання душі». Любов Борейчук (Палагія Русич) - народна майстриня, поетеса-аматорка провела майстер-клас «Лялька-мотанка», яка створюється із серветок. На завершення бібліотекар Руслана Драганчук продемонструвала власну відеопоезію на вірш Палагії Русич «Україна – милий, рідний край».
Наступною зупинкою інтелектуального маршруту було село Данчиміст. Гості стали учасниками Biblio@посиденьок. Засідання «Наче райдуги світанки – українські вишиванки» пройшло цікаво та змістовно завдяки ведучим, учням і педагогічному колективу Данчимістської ЗОШ на чолі з директором Миколою Глущенко, фольклорному гурту «Файні молодички», бібліотекарю Олені Мельник. Також захід відвідав сільський голова Петро Корнійчук, який постійно дбає про культурний розвиток своєї громади. Присутні милувалися парадом вишиванок «Місточок зустрічі минулого і сучасного», які демонстрували діти школи, слухали ланцюжок думок «Що таке українська вишиванка» і переглянули інсценізацію «Легенда про таланти». Виставка робіт майстрів «У вишивках як у піснях, душа народу» прикрасила захід.
Далі учасники проекту завітали до села Велика Любаша, де у стінах бібліотеки згадали дитинство, переглянувши лялькову виставу «Колосок» і скуштувавши бабусиних пиріжків. Такі вистави є постійними у книгозбірні, вони зацікавлюють юних читачів книгою та участю у літературних дійствах, виховують культуру читання. Як і в кожній бібліотеці були представлені виставки, зокрема, «Бабусиними, маминими і моїми руками» - виставка виробів любителів творчості показала, що наш край багатий талантами. І жителі села і учасники проекту і читачі бібліотеки і сільський голова Юрій Шпоняк в цей день отримали нагоду поспілкуватися з Ксенією Павловською.
Мальовниче село Звіздівка стало завершальним у маршруті «Інтелектуального села». І знову гостей порадувало звучання пісень у виконанні дітей, які є учасниками клубу за інтересами «Першоцвіт» у публічно-шкільній бібліотеці, де творчим бібліотекарем Тамарою Оніщук діє проект «Коли співають діти». Учасники різноманітних, чисельних обласних та районних конкурсів: дует «Подружки», Марійка Крищук - «Золотий голос школи», солістка Марійка Ягнич- призерка районного конкурсу естрадної пісні «Юна зірка», ансамбль «Перлинка» (молодша група), демонстрували присутнім свої музичні композиції. Рекламувала діяльність клубу виставка – розгортка «Коли співають діти».
Маршрут, здійснений цього дня порадував усіх учасників, гостей, громадськість сіл та залишив святковий настрій та приємні спогади.


Немає коментарів:

Дописати коментар