пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?"


Функції бібліотек постійно розширюються, особливо завдяки впровадженню  інноваційних технологій, появилися  нові форми роботи, нові послуги. Комп’ютеризація надала додаткові ресурси для  навчання, організації дозвілля, забезпечення організації виробництва, розвитку бізнесу, розвитку мережі публічного доступу громадян / ПДГ/  до урядової інформації, де кожна людина може отримати інформацію органів влади. Проте не всі жителі знають  про потенціал, що мають бібліотеки та нові  сьогоднішні послуги. В деяких книгозбірнях ще існують перешкоди для отримання інформації: відсутність належних умов у приміщенні, недостатність нової літератури,  слабка  інформованість  громадян про сучасні можливості. Тому  громадські обговорення  на Костопільщині «Якою має бути бібліотека нашої громади?»,  що триватимуть продовж березня-квітня  2012 року  в усіх населених пунктах, гарантуватимуть право кожного жителя висловити власну позицію та думку про сучасне бібліотечне  обслуговування,  міркування про те, що потрібно бібліотеці, щоб іти в ногу з часом.
      Бібліотеки - це центри відпочинку, центри проведення дозвілля, одним словом - це найкраще місце для спілкування громади, місце зустрічі. Тож запрошуємо Вас, шановні користувачі,  взяти участь в обговореннях. Нам важлива ваша думка.

12 коментарів:

  1. Ірина, Костопіль16 березня 2012 р. о 13:47

    Так... Цікаво знати думку громади...

    ВідповістиВидалити
  2. Чи залежить від даного обговорення оснащення сільської бібліотеки комп’ютером, якого так не вистачає нам - студентам.І взагалі, що дасть це обговорення?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щоб отримати комп’ютер, бібліотекар повинен писати проекти або шукати спонсорів. А завдяки громадському обговоренню у бібілотеці поновиться фонд та покращиться інтер’єр. Про послуги бібліотеки дізнається більше жителів.

      Видалити
  3. Дозвілля для дітей в нашому місті немає зовсім. Чим займається Дитяча бібліотека?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. заступник директора з питань бібліотечного обслуговування дітей23 березня 2012 р. о 03:05

      Шановна Іванка! Дитяча бібліотека відповідає за дозвілля дітей у стінах бібліотеки, а не на майданчиках міста. Ми так зрозуміли, що ви не є читачем нашої бібліотеки, а тому й не знаєте скільки цікавих масових заходів проводить бібліотека. Діти мають змогу:
      - займатися у клубі за інтересом"Прийшла казка до малечі в гості";
      - безкоштово користуватися мережею Інтернет;
      - хороша підписка періодичних видань;
      - проходять персональні виставки творчих робіт талановитих дітей району;
      - зустрічі з письменниками.
      Запити читачів задовільняються як інформацією з мережі Інтернет, так і книгами.

      Видалити
  4. Марія Степанівна23 березня 2012 р. о 02:01

    Хочу детальніше дізнатися про це обговорення. Де? Коли? Як? Хотіла б взяти участ. Таке зібрання дасть змогу висловити свої судження про роботу бібліотеки з молоддю,про організацію зустрічей людей старшого віку.Пенсіонери нікому уже не потрібні, а бібліотека ще безплатна і саме сюди нам дорога від самотності.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Обговорення стартувало з 15 березня і діятиме до травня місяця. При районній бібліотеці організована скринька пропозицій, проводиться анкетування, та розроблені відповідні заходи щодо вивчення громадської думки.Запрошуємо до участі!

      Видалити
  5. Чув про те що така акція , "чи потрібна бібліотека громаді" проводиться. А ще знайома бібліотекар з міської запропонувала заповнити анкету.То хочу сказати, що в районі "Перемінки" бібліотека вкрай потрібна, щоб дітям і всім не їхати у центр. А ще немає у ній опалення,світла,хоч у приміщенні гарно,є нові книги і з дітьми бібліотекарка з вчителями проводить гарні свята. Хотілося б щоб влада допомогла цьому закладу.

    ВідповістиВидалити
  6. Рада при директору26 березня 2012 р. о 01:02

    Ми солідарні з Вами, шановний незнайомцю, і також прагнемо і робимо все можливе для того, щоб бібліотека в мікраройоні "Перемінка" функціонувала. Ми зробимо все, що від нас залежить, для створення належних умов у бібліотечному закладі. Але багато чого залежить і від думки та прагнень громади мікрорайону.

    ВідповістиВидалити
  7. Людмила.Я особисто користуюсь бібліотекою багато років ,будучи студенткою, і хоча маю ноутбук без бібліотеки не уявляю свого життя. І зараз, коли більшість бібліотек мають сучасні інформаційні технології , хорошу підписку, нові підручники, книги бібліотека повинна розвиватись, відповідати статусу бібліотек європейського рівня. Не буде бібліотеки - не буде духовності, ми зараз і так, на краю духовної бідності , особливо молодь.

    ВідповістиВидалити
  8. Петровець Н.Т.10 квітня 2012 р. о 00:39

    Петровець Н.Т. на порядку денному не повинно стояти навіть таке питання. чи необхіднабібліотека по місцю проживання. За все існування цивілізації існували бібліотеки, їх фонди примножували, оберігали, навіть у війну евакуювали подалі від фронту. Куди ми йдемо? Що ми рухаємося до печерного віку? Може у нас тільки приватні бібліотеки у багатих людей будуть існувати? Чи тільки розважальні центри хай ростуть, як гриби після дощу?

    ВідповістиВидалити