середу, 4 квітня 2012 р.

Триває громадське обговорення "Якою має бути бібліотека...?"

  Закладами, доступними для всіх категорій населення на сьогодні,  є публічно-шкільні бібліотеки, де кожен може безкоштовно отримати певну інформацію. Проте бібліотечні ресурси не завжди можуть задовільнити потреби відвідувачів. В цьому допомагає мережа  комп’ютерної техніки, яка в Костопільській централізованій системі публічно-шкільних бібліотек (ЦС ПШБ)  налічує 33  комплекти, і знаходиться  вона  у 7 сільських та 2 центральних районних бібліотеках. Тож, враховуючи звернення  голови обласної  державної адміністрації  Василя Берташа  до краян, з проханням висловити  свої  пропозицій щодо  модернізації книгозбірень, Костопільська ЦС ПШБ  активно включилася  у проведення обласних громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?».  З цією метою проведено позачергову нараду  з питань  підготовки та участі структурних підрозділів, де  ознайомлено бібліотекарів з планом дій.  На місцях уже організовані інформаційні зони, що включають  звернення до місцевої громади, Скриньки  для збору пропозицій та зауважень, анкети, які дозволять вивчити  громадську думку.  Для тих, хто не користується  послугами книгозбірень, проводиться он-лайн опитування у вигляді коментарів на блозі Костопільської центральної районної бібліотеки та в соціальній мережі «В контакті».  Центральна бібліотека вивчає думку костопільчан  щодо роботи бібліотеки по задоволенню читацьких запитів та пропозиції щодо покращення бібліотечного сервісу шляхом інтерв’ю. Адже не секрет, що деякі заклади культури, особливо на селі, мають ще застарілу матеріально-технічну базу, відсутнє належне опалення,  мало комплектуються бібліотечні фонди, недостатньо інформовані жителі щодо сучасних можливостей культурних закладів. У громадських обговореннях за участю місцевої влади, різних категорій  населення,  кожен має можливість обмінятися інформацією, висловити свої думки та пропозиції щодо вирішення  проблемних питань функціонування книгозбірень.
   Просимо долучитися  до спілкування. Нам важлива ваша думка…

6 коментарів:

  1. Петровець Н. Т.4 квітня 2012 р. о 03:50

    На проядку денному не повинно стояти навіть таке питання "Чи необхідна бібліотека по місцю проживання"?. За все існування цивілізації існували бібліотеки, їх фонди примножували, оберігали, навіть у війну евакуювали подалі від фронту. Куди ми йдемо? Що, ми рухаємося до печерного віку? Може у нас тільки приватні біблоітеки у багатих людей будуть існувати? Чи тільки розважальні центри хай будуються, ростуть, як гриби після дощу (Із засідання круглого столу у Постійненському шкільному відділі).

    ВідповістиВидалити
  2. Добрий день шановна Бібліотека! Мені дуже подобається уже те, що ви зробили за останні роки і для рівня Костопільського району, на мою думку, більше і не треба! Ну хіба що побільше книжок сучасних письменників, але не детективів і жіночих романів, а цікавих молодіжних та інших письменників. Тому що молодь зараз і непроти почитати, але Гете чи Булгакова вони не зрозуміють, Лева Толстого не дочитають, а от таких як Коельо, Бегбедер, Паланік, я думаю, читати будуть.

    ВідповістиВидалити
  3. Максим, студент11 квітня 2012 р. о 00:40

    Під час Вашого обговорення я почув, що всі хочуть мати побільше комп’ютерів у бібліотеках. В районній бібліотеці їх вистачає, але не можу зрозуміти одного: чому у дитячій бібліотеці інтернет безкоштовний, а у дорослій - платний. Чому не зробить безкоштовний і в дорослій?

    ВідповістиВидалити
  4. Шановний Максиме, справа в тому , що районна бібліотека для дітей та юнацтва в 2011 році приймала участь у проекті програми "Бібліоміст" і виграла грант. Внаслідок цього отримала 5 комплектів комп’ютерної техніки з безкоштовним доступом до інтернету на 4 роки. А комп’ютерна техніка у районній бібліотеці для дорослих теж отримана за рахунок проекту, термін якого вже закінчився, тому користування Всесвітньою мережею платне.

    ВідповістиВидалити
  5. Ви мені скажіть, для чого взагалі проводиться це обговорення? Поменше слів, а більше діла: дали б краще книг сучасних у бібліотеку, бо заходиш і бачиш - Брежневські книжки боками світять і сучасні збірочки віршів, які мало хто любить читати. Де гарантія, що після обговорення, щось зміниться... на краще? Грошей на закупку книг не буде, бо на носі вибори. А бібліотекарі мечуться, бігають з тими анкетами, просять заповнити. Ну невже їм за це доплата буде. Бібліотекарі! не будьте дурними і займайтеся своїми справами.

    ВідповістиВидалити
  6. Галина 22 лютого 2013р. А мені подобається робота районної бібліотеки. Я кілька разів була присутня на зустрічі з місцевими поетами, письменниками. Завжди було цікаво, пізнавально.І колектив доброзичливий

    ВідповістиВидалити