четвер, 9 лютого 2017 р.

Новий випуск Інформаційного бюлетеня "Інва-net" №31

Інформаційний бюлетень для людей з особливими потребами "Інва-net" створений за підтримки посольства США в Україні в рамках проекту  "Інтернет в публічній бібліотеці".
Щоквартальний інформаційний бюлетень видається Рівненською державною обласною бібілотекою, де даний проект очолює заступник директора книгозбірні Раїса Щербан.
На його сторінках висвітлюються соціальні питання, проблеми, які хвилюють сьогодні не лише людей з інвалідністю, а й пересічного громадянина не залежно від місця проживання. Це теми моралі, любові, віри  в Бога, віри в свої сили заради перемоги  над своєю недугою.
Розповсюдження інформації в мережі Інтернет через інформаційний бюлетень сприяє підвищенню поінформованості та освіченості як найбільшого числа  людей з особливими потребами, допомагає їм подолати інформаційну замкнутість, а отже - вирішити особисті проблеми та самореалізуватися.
Презентація випуску "Інва-net" у книгозбірнях району а інших соціальних закладах реалізують можливість не лише забезпечити поширення інформації, а й дозволяють виявити творчі здібності людей з обмеженими можливостями.
Електронний варіант інформаційного бюлетеня "Інва-net" №31 http://libr.rv.ua/ua/library/199/

Нарада бібліотечних працівників

7 лютого у районній бібліотеці відбулася нарада бібліотечних працівників району на тему: «Традиційні та інноваційні підходи: основа розвитку діяльності бібліотеки». 
Розпочав нараду директор системи Іван Степанюк, який підвів підсумки роботи бібліотек за 2016 рік та визначив основні пріоритети бібліотечної діяльності на 2017 рік.
Завідуюча методичним сектором Антоніна Захожа провела ґрунтовний аналіз кожного розділу статистичної звітності, надала консультацію «Правильне планування роботи публічно-шкільних бібліотек-філіалів – шлях до успіху» та підвела підсумки анкетування обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини».
Заступник директора з питань бібліотечного обслуговування дітей Алла Колошва виступила з темою: «Моніторинг діяльності бібліотек системи з питань обслуговування дітей». 
Про дотримання основних правил та вимог з протипожежної безпеки в бібліотеках Костопільської ЦС ПШБ розповів Михайло Червук, головний інспектор Костопільського району сектору ДСНС України.
Завідуюча відділом обслуговування Наталія Цикун надала консультацію «Бібліотечна інновація».
Завідувач сектором організації і використання фондів Людмила Максимчук виступила з темою «Перевірка, збереження та списання бібліотечних фондів».
На завершення наради відбувся мозковий штурм «Кошик бібліотечних послуг», де бібліотекарі мали можливість обмінятися досвідами та фаховими знаннями.
Антоніна Захожа,
зав. методичним сектором Костопільської ЦС ПШБ


Підсумки анкетування першого етапу обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини» 2017 р.

Обласний щорічний конкурс «Краща книга Рівненщини» засновано Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної Асоціації.
Як вказано в Положенні про конкурс, конкурсний відбір видань триває з 1 лютого попереднього року до 1 лютого поточного року у два етапи (відбірний і визначальний). У цей період бібліотеки різними формами виявляють позитивну думку читачів про друковані видання Рівненщини.
На першому етапі Конкурсу на Костопільщині здійснювався відбір видань, які отримали найбільше позитивних відгуків бібліотек за відповідний період. На районному рівні координатором є Районна бібліотека (методичний сектор). На другому етапі для остаточного визначення  книг-переможців Комітетом Конкурсу створюється журі, в яке входять письменники, науковці, краєзнавці, художники, відомі громадські та культурні діячі краю. Членам журі Конкурсу передається список відібраних видань. Визначення переможців здійснюється відкритим голосуванням більшістю голосів.
Офіційне оголошення результатів Конкурсу та нагородження переможців відбувається щороку, 23 квітня – у Всесвітній день книги та авторського права.
Проаналізувавши анкети, переможцями на районному рівні стали:
Номінація «Краще прозове видання»
Дідич З. Фіалки тюремних мурів – 358 голосів

Номінація «Краща поетична збірка»
Надєждіна А. «Цвіт ніжних лілій Господу дарую» – 148 голосів

Номінація «Історико-краєзнавче видання»
Карп’юк А. «У місті над Замчиськом» - 221 голосів

Номінація «Краще довідкове видання»
Вулицями Костополя – 347 голосів

Номінація «Краще видання з мемуаристики та документалістики»
Никончук О. «Гаряча кров Афганської війни» - 219 голосів

Номінація  «Кращий літературний дебют»
Никончук О. «Гаряча кров Афганської війни» - 621 голос

 Всього по системі у голосуванні взяли 1798 респондентів.


Отож, можете приступати до визначення кращої книги 2018 року. Протягом року можна проводити анкетування та збирати відгуки на прочитані краєзнавчі видання.