вівторок, 17 червня 2014 р.

Бібліотеки & Вікіпедія

13 і 14 червня відбувся Wikiday у бібліотеках України. У рамках проекту всім охочим - користувачам і бібліотекарям пропонували створити вікі-статті про цікавинки та визначні місця відповідних регіонів проживання з тим, щоб збагатити контент української Вікіпедії.

Незважаючи на те, що шостий за популярністю інтернет-ресурс у світі є одним з факторів, що призводить до зменшення користувацького попиту на бібліотеки і неабияк змінює традиційний освітній процес, культуру навчання та досліджень загалом, бібліотеки світу намагаються внести свій вклад у його розбудову і популяризувати на його сторінках свою установу, колекції, окремі твори тощо.


Бібліотечні працівники Костопільщини теж  залучені до участі у конкурсі та  розмістили інформацію про місцевого краєзнавця, педагога за освітою, поета, письменника, дослідника рідного краю за покликанням Анатолія Микитовича Карп’юка на Вільній енциклопедії «Вікіпедії» http://uk.wikipedia.org/wiki/Карп’юк_Анатолій_Микитович.
Детальну інфорацію дивіться у соціальній мережі Вконтакті (http://vk.com/id167527236?w=wall167527236_482%2Fall), на сайті Костопільської районної бібліотеки(http://kostlibr.at.ua/), а також в приміщеннях Костопільської центральної районної бібліотеки , бібліотеки для дітей та юнацтва та шкільних відділах.