вівторок, 11 березня 2014 р.

Орієнтири-2014 бібліотек Костопільщини

Ще на кінець 2013 року працівники районної бібліотеки традиційно збиралися на чергове засідання методичної ради, щоб визначити орієнтири наступного 2014 року для бібліотечної галузі району.

Початком плідної роботи стало креативне відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка. Це проведення флешмобу "Рівненщина читає Шевченка", книжкові виставки («Т.Г.Шевченко: Життя. Творчість»,  «Вічний, як народ»),конкурси читців Велич  Шевченкового слова»), літературні години, віртуальні подорожі ("Рівненщина у житті Шевченка"), літературні мандрівки, поетичні вернісажі ("Віршів віночок від Тараса").
Але рік Коня-працелюба обіцяє для бібліотекарів і користувачів не менш цікаві інновації: конкурс проектів бібліотечних ініціатив, ярмарок бібліотечних ідей «Бібліофест» в новому форматі, регіональна літня школа молодих бібліотекарів з адвокації, Школа інноватики, традиційний обласний  конкурс «Краща книга Рівненщини» і ще безліч цікавих ініціатив. Пріоритетними напрямками діяльності бібліотек будуть наступні: розвиток інформаційних технологій, краєзнавство,сприяння впровадженню електронного урядування; соціальна функція бібліотеки, інформаційна підтримка навчального процесу, популяризація книги і читання.
 Творчого професійного натхнення, креативних ідей, високих досягнень у прийдешньому році!