четвер, 18 квітня 2013 р.

Допоможемо хворим дітям

У Міжнародний  день  дитячої книги, тобто 2 квітня  в публічно-шкільних бібліотеках  Костопільської ЦСПШБ  стартувала благодійна   акція «Подаруй книгу для дитини в лікарні». До участі в ній долучилися  не  тільки користувачі книгозбірень, а й місцеве населення. Подаровані  книги будуть передані  в дитяче  відділення  лікарні.

ЗНАЙ СВІЙ КРАЙ

   На черговому семінарі бібліотечних працівників «Краєзнавство – пріоритетний напрямок діяльності бібліотек» присутні знайомилися із комплектуванням бібліотечних фондів краєзнавчою літературою, деякими аспектами  краєзнавчої роботи, зокрема в рамках програми «Бібліоміст». Особлива увага зверталася на  організацію електронного урядування  та створення  музейних  експозицій в книгозбірнях. З консультаціями та методичними порадами виступили спеціалісти  методичного центру районної бібліотеки  Максимчук Л.Є., Вірчик Л.К., Кривошиї А.І. бібліотекар ПШВ с. Моквин  Захожої  А.В.
    Проведені  слайд-презентація «Музейні експозиції ПШБ Костопільської ЦСПШБ» та слайд-презентації ПШБ сіл Звіздівка та Ставок «Інформаційна підтримка школи»   спрямовані на  показ  розвитку бібліотечного краєзнавства, тобто виявлення, збирання і організацію загальнодоступного користування інформацією про місцевість, відродження історичної пам’яті краю.
      Ознайомлено із досвідом роботи колег Дубровицької  та Рокитнівської централізованих систем по створенню  музейних експозицій.
     На  закінчення  присутні  активно включилися  у творчу дискусію «Краєзнавча діяльність ПШБ, як фактор духовного відродження національної культури».
     Підсумки навчання підвела директор   ЦСПШБ Захарчук Н.М.